0
proizvoda u Vašoj korpi

Promocija knjige „Dnevnik jednog Nomada“ Bekima Sejranovića

 

Izdavačka kuća Buybook sa zadovoljstvom vas poziva na promociju knjige „Dnevnik jednog Nomada“ Bekima Sejranovića.


Promocija će se održati u srijedu, 18. oktobra u 19:30 u knjižari Buybook (Radićeva 4) a s autorom će razgovarati Kristina Ljevak 
O knjizi:

 

Iskustvo ga je naučilo da i dobro i loše imaju početak i kraj, da jedino ima smisla uživati kad ti je dobro, stisnuti zube kad ti je teško. Ono mu je donijelo i spoznaju o sjećanju kao našem jedinom imetku i poveo nas je na putovanje kroz još jednu nomadsku avanturu, omeđenu rastancima, odlascima, dolascima, krajevima jedne i počecima novih ljubavi, roditeljskom brigom i potrebom da se privremeno usidri.


Bekim Sejranović vjeruje, kao i Kiš, da je jedini piščev zadatak da piše istinito, i uvodi nas bez zadrške u vlastiti svijet s Dnevnikom jednog nomada te zaokružuje opus koji ga čini jednim od najboljih južnoslavenskih pisaca.
U Dnevniku jednog nomada upoznaćemo Bekima Sejranovića i kao vrsnog poznavaoca domaće i svjetske književnosti, čovjeka koji s pregršt topline piše o drugima, književnicima, književnicama i prijateljima/cama, uz to, kao i uvijek, ne štedeći sebe.


Kao i obično čitatelje i čitateljice vlastitim pisanjem dovodi u potrebu da se s njim smjeste u voz ili kakvo drugo prevozno sredstvo, i otisnu na putovanje prepuno Tvenovskih pustolovina i iskrene autorove ljubavi prema životu i ljudima.

Kristina Ljevak

POETSKI REPOZITORIJ NOVE BIOETIKE

Dženan Skelić: Pseća poetika, Buybook, Sarajevo, 2017.

Promocija knjige Medihe Selimović "Brodska cesta bb"

Promocija knjige Rumene Bužarovske: "Moj muž"

Promocija knjige „Jazz za zaboravljenog strica“ autora Tugomira Matića

Završena Mala škola pisanja i mišljenja

Arhiva novosti