0
proizvoda u Vašoj korpi

ČETVRTI ČUMIĆ BOOK FEST


ČETVRTI ČUMIĆ BOOK FEST – mesto dobrih knjiga i još boljih cena!

16. do 20. maj, Čumićevo sokače, plato ispred knjižare MAKART STORE.
Koncept festivala je uvek isti: najbolje knjige i najbolji izdavači, popust od 20 % na sve knjige, niz uzbudljivih dešavanja na bini tokom popodneva i večeri, a novitet su koncerti na krovu i Tvoj(a) T-shirt zona, gde će se na jednom mestu okupiti kreatori unikatnih majica. 
Najbolji izdavači, najbolje knjige, najbolje cene
Posetioci će na ČČBF-u biti u prilici da izaberu najnovije naslove preko 60 eminentnih srpskih izdavača, kao što su Booka, Geopoetika, Laguna, Vulkan, Arhipelag, Akademska knjiga, Arete, Kontrast, Clio, Dereta, Odiseja, Urban Reads, Lom i mnogi drugi, ali izdavača iz regiona poput Frakture (HR) i Buybooka (BiH). Sve knjige će se naći na jedinstvenom popustu od 20 %. 
„Zona crvene“ ČČBF-a
Novitet ovogodišnjeg Čumić Book Festa je i „ZONA CRVENE“ gde će se na jednom mestu naći ogroman broj izdanja od kojih će posetioci moći da izaberu 5 knjiga za samo 995 dinara, iz mogućnost da svaku sledeću knjigu sa ove akcije kupe za 199 din. 
Koncert(i) na krovu
Čumić Book Fest je od samog početka zamišljen kao višednevi multimedijalni događaj, pa će tokom festivalskih dana posetioci moći da prisustvuju besplatnim koncertima, koji su zamišljeni kao jedinstvena „svirka na krovu“. Sa visina Čumićevog sokačeta, beogradska publika će moći da čuje Koleta iz Velikog prezira, Borisa Mladenovića iz Jarbola, kao i Nenada Marića – Kralja Čačka. 
Tvoj(a) T-Shirt Zona
Zamišljena kao specifičan festival u okviru festivala, ova zona ČČBF-a okupiće kreatore unikatnih majica, kao autentičnog i urbanog modnog detalja. Svoje učešće potvrdili su, između ostalih, i Škrabac, Dechko Tzar, Kerefeke, Two birds... 
Tribine
Prateći program ČČBF odavno je ustalio i raznovrsne tribine na temu književnosti i umetnosti uopšte. Teme razgovora će i ove godine biti zanimljive – pričaće se o tome zašto profesori ne vole da se smeju; o tome zašto pišemo, čitamo i gledamo horore; da li je knjiga uvek bolja od filma; da li regionalna književnost može da pomiri nepomirljive; o najuticajnijim SF piscima današnjice; šta su klasici XXI veka.
Učestvuju Teofil Pančić, Muharem Bazdulj, Aleksandar Šurbatović, Ivan Bevc, Flavio Rigonat, Darko Tuševljaković, Oto Oltvanji, Dejan Ognjanović, Dejan Zečević, Petar Janjatović, Dimitrije Vojinov i mnogi drugi. 
Kreativna radionica crtanja za decu
Već drugu godinu u okviru ČBF-a održava se i kreativna radionica crtanja, koju vodi ilustrator Politikinog Zabavnika Dragan Maksimović. Tema ovogodišnje radionice je „Nacrtaj Gašu“, inspirisana fimom „Gaša šeprtlja“ koji se nedavno pojavio u bioskopima. Radionica se održava u subotu i u nedelju od 11h.

Otišao je posljednji nomad južnoslavenske književnosti...

Lana Bastašić dobitnica nagrade Europske unije za književnost

Proljeće u Buybooku: Predstavljanje Nenada Rizvanovića

10 najprodavanijih naslova u toku "Proljeća u Buybooku"

Proljeće u Buybooku: Predstavljanje Andreja Nikolaidisa

Arhiva novosti