0
proizvoda u Vašoj korpi

Novi roman jednog od najuticanijih pisaca našeg vremena


Paulo Coelho autor je mnogih međunarodnih bestselera, uključujući Alhemičara,Hodočašće, Preljub, Jedanaest minuta i Špijunku. Knjige su mu prevedene na osamdeset i jedan jezik, a prodane u preko 225 miliona primjeraka u više od 170 zemalja. Član je Brazilske akademije društvenih nauka i Vitez Legije časti. Od 2007. godine je glasnik mira Ujedinjenih nacija.

 

Oslanjajući se na bogato vlastito iskustvo, jedan od najprodavanijih autora na svijetu, Paulo Coelho, vraća nas kroz vrijeme kako bi ponovno oživio snove generacije koja je čeznula za mirom i usudila se izazvati ustaljeni društveni poredak.

 

U Hipiju pripovijeda priču o brazilskom mladiću Paulu i Karli, dvadesettrogodišnjoj Holanđanki, koji Magic Busom kreću na putovanje Evropom, te srednjom Azijom sve do Kathmandua. Na putovanju susreću fascinantne saputnike, od kojih svaki ima priču i svaki od njih prolazi kroz ličnu transformaciju, mijenjajući svoje prioritete i vrijednosti tokom putovanja. Dok putuju zajedno, Paulo i Karla istražuju vlastiti odnos: ljubavnu priču koja ih budi na svakoj razini i vodi do izbora i odluka koje će nakon toga odrediti tok njihovih života.

  

http://paulocoelhoblog.com

Orhan Pamuk u Sarajevu!

Promocija knjige "Nasilje kao generativna sila" Maxa Bergholza

Promocija knjige Miris filmske trake Mustafe Mustafića

Promocija romana Darka Cvijetića u zagrebačkoj Booksi

Promocija knjige "Nasilje kao generativna sila" Maxa Bergholza

Arhiva novosti