0
proizvoda u Vašoj korpi

U prodaji bh. izdanje Hosseinijeve “Molitve moru“

 

“S 'Molitvom moru' pokušao sam odati počast milionima porodica, poput one Alana Kurdija, koje su razdvojene i prisiljene napustiti svoje domove bježeći od rata i progona.“ Khaled Hosseini

 

Khaled Hosseini autor bestselera Lovac na zmajeve, Hiljadu sjajnih sunaca i A planine su odjekivale,napisao je dirljivu kratku priču o sirijskoj izbjegličkoj porodici.

 

U septembru 2015. Alan Kurdi utopio se u Sredozemnom moru pokušavajući se domoći sigurnosti Evrope.Bježao je iz Sirije i imao je samo tri godine. Sam Hosseini je kao dječak bio izbjeglica i odrastao je daleko od svog rodnog Afganistana. To iskustvo razdvajanja i nostalgije daje jedinstvenu emocionalnu snagu njegovim knjigama i bilo je pogon za njegove društveno-socijalne izazove. Hosseini je ambasador dobre volje UNHCR-a, Agencije Ujedinjenih nacija za izbjeglice i osnivač Fondacije Khaled Hosseini, neprofitne organizacije koja pruža humanitarnu pomoć afganistanskom narodu.

 

U “Molitvi moru“ obje ove stvari došle su do izražaja. U emocionalno nabijenoj priči, koju prate ilustracije Dana Williamsa, u formi pisma otac  pripovijeda svome sina o opraštanju od doma i opasnostima koje donosi bijeg.

 

Sva autorova zarada od prodaje ove knjige odlazi u Fondaciju Khaled Hosseini (www.khaledhosseinifoundation.org) i UNHCR-u, Agencije Ujedinjenih nacija za izbjeglice, za financiranje hitnih operacija pomoći kako bi izbjeglice diljem svijeta imale bolju budućnost (www.unhcr.org/khaled-hosseini).

 

Bosanskohercegovačko izdanje knjige “Molitva moru“ objavljeno je u izdanju izdavačke kuće Buybook.


Promocija nove knjige Aleksandra Hemona: "Moji roditelji: Uvod"

Orhan Pamuk u Sarajevu!

Promocija knjige "Nasilje kao generativna sila" Maxa Bergholza

Promocija knjige Miris filmske trake Mustafe Mustafića

Promocija romana Darka Cvijetića u zagrebačkoj Booksi

Arhiva novosti