0
proizvoda u Vašoj korpi

Promocija knjige Pamfleti, manifesti i pokoja anegdota


Poštovani/e,


Izdavačka kuća Buybook sa zadovoljstvom vas poziva na posljednju promociju u okviru programa Decembar u Buybooku na kojoj ćemo predstaviti knjigu „Pamfleti, manifesti i pokoja anegdota“ autora Seada Sekovića. 

Knjigu objavljenu pred ovogodišnji Bookstan u Buybookovoj biblioteci „Savremena bh. književnost“ promovisaćemo u ponedjeljak 24. decembra u 19:30 sati u knjižari Buybook (Radićeva 4).
S autorom će razgovarati Kristina Ljevak.

U pačvorku satkanom od vlastitih sjećanja i fragmenata svakodnevice koju determinišu neke od ključnih tačaka iz kolektivnog iskustva, Sead Seković ispisao je jedan pomalo zaboravljeni svijet i kroz formu kratkih priča poveo nas na specifično putovanje koje dotiče najtanje niti i naše intimne geografije. Njegovo pisanje nije patetični žal za vremenom koje je prošlo. Ono obiluje humorom i ironijom te nas podsjeća na vrijeme koje smo zajedno gradili i na koje je danas ostalo samo sjećanje kao naše jedino utočište. Važno je spomenuti kako „Pamflete, manifesti i pokoju anegdotu“ prate fotografije Milomira Kovačevića Strašnog koje nas uz tekst vraćaju u vrijeme za koje ponekad pomislimo kao da nije bilo stvarno.

Knjiga „Pamfleti, manifesti i pokoja anegdota“ u večeri promocije moći će se kupiti po promotivnoj cijeni a dostupna je u Buybookovim prodajnim mrežama u Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini te na Buybookovom online shopu www.buybook.ba.

Radujemo se vašem dolasku!

Otišao je posljednji nomad južnoslavenske književnosti...

Lana Bastašić dobitnica nagrade Europske unije za književnost

Proljeće u Buybooku: Predstavljanje Nenada Rizvanovića

10 najprodavanijih naslova u toku "Proljeća u Buybooku"

Proljeće u Buybooku: Predstavljanje Andreja Nikolaidisa

Arhiva novosti