0
proizvoda u Vašoj korpi

POZIV ZA STIPENDIRANJE MLADIH KNJIŽEVNIH KRITIČARA/KI, KOLUMNISTA/ICA, NOVINARA/KI I STUDENTA/ICA


Izdavačka kuća Buybook će za Četvrti internacionalni festival književnosti Bookstan, koji se ove godine održava u periodu od 3. do 6. jula/srpnja, dodijeliti dvadeset stipendija za učešće u radionici. Tema ovogodišnje radionice je „Književna kolumna“, a vrijeme održavanja je od 30. juna/lipnja do 6. jula/srpnja.

 

Aplikacije je potrebno poslati na e-mail adresu radionica@buybook.ba do 1. aprila/travnja 2019. i trebaju sadržavati prijavnicu, biografiju i dva autorska rada iz oblasti književne kritike, esejistike, znanstvene publicistike, a u obzir dolaze i stručni i naučni radovi, te književne i/ili novinarske kolumne. Nakon pregledanih aplikacija, ubrzo nakon posljednjeg roka za prijavu, odabrani kandidati će biti pozvani na online intervju s koordinatorima radionica nakon kojih će se obaviti finalna selekcija. Stipendija je namijenjena studentima/cama i književno-umjetničkim kritičarima/kama koji aktivno govore engleski jezik, pišu na bosanskom, crnogorskom, hrvatskom ili srpskom jezik te imaju od 21 do 30 godina. Učesnici/e koji su sudjelovali na prethodnim radionicama imaju ponovno pravo prijave.

 

Zadaci za kandidate koji prođu selekciju bit će podijeljeni u tri segmenta:

Prva faza je pisanje teksta koji se treba dostaviti do 18. juna/lipnja, a zadatak će biti naveden u pozivnom pismu.

Druga faza podrazumijevat će zadatke koji se tiču praćenja događaja Festivala; navedeni tekstovi bit će objavljeni na društvenim mrežama i web-stranicama Buybooka i Bookstana te odabrani na stranicama medijskih partnera.

Treća faza je pohađanje predavanja i radionica s uglednim predavačima.

 

Voditelj ovogodišnje radionice je Vladimir Arsenić, a pored njega će biti još sedam predavača.

 

Stipendija pokriva troškove radionice, smještaja u hostelu (hostel Franz Ferdinand), hranu u dogovorenim restoranima te troškove puta. Molimo sve zainteresirane da pročitaju pravilnik učešća koji se nalazi u dokumentu s prijavnim obrascem.

Stručni žiri će odabrati dvadeset polaznika/ica programa kojima će po realizaciji zadatka biti dodijeljena priznanja, a najboljima i nagrade.

Nepotpune prijave neće biti razmatrane. Koordinatori radionica će objaviti popis odabranih kandidata za online razgovor do 10. aprila/travnja 2019. godine, a zvanične potvrde učešća poslat ćemo odabranim kandidatima najkasnije do 18. aprila/travnja 2019. godine, uz detaljniji program rada i potrebne logističke informacije.

* Preuzmi Prijavni obrazac i Pravilnik učešća

Sretno svima!

 

Posjetite nas na: Twitter | Facebook | Instagram | YouTube


"Stanje opsade" Mahmouda Darwisha uskoro u prodaji

"Vrelina ljeta" Defne Suman uskoro u prodaji

"Mali smakovi" Selvedina Avdića uskoro u prodaji

"Adolfove uši" Marka Pogačara uskoro u prodaji

"Putnica na jednoj nozi" Herte Müller uskoro u prodaji

Arhiva novosti