0
proizvoda u Vašoj korpi

Promocija knjige "U požaru svjetova" Michaela Martensa

Izdavačka kuća Buybook u saradnji s JU Bosanski kulturni centar KS sa zadovoljstvom najavljuje gostovanje Michaela Martensa na ovogodišnjem sajmu “Knjige u nišama – KUN“. Njemački novinar i pisac dolazi u Sarajevo na promociju svoje knjige “U požaru svjetova“. Samo nekoliko mjeseci nakon objavljivanja u Njemačkoj, ova obimna i intrigantna biografija Ive Andrića, izlazi u svom prvom prevodu i to na bosanskom jeziku u izdanju izdavačke kuće Buybook.

Michael Martens njemački je novinar i pisac. Od 1995. do 2000. živio je u Sankt Peterburgu, Kijevu i drugim gradovima istočne Evrope. Od 2002. godine politički je dopisnik Frankfurter Allgemeine Zeitunga. Sedam godina proveo je u Beogradu, šest u Istanbulu, tri u Ateni. Od 2019. živi u Beču. Njegova knjiga "U potrazi za junakom", objavljena 2011, priča je o njemačkom vojniku koji je postao narodni heroj u Jugoslaviji. Martens je 2019. godine objavio opsežnu biografiju nobelovca Ive Andrića pod nazivom "U požaru svjetova".

Prema riječima autora, ova knjiga ne treba niti da diže niti da ruši spomenike. Ona predstavlja pokušaj približavanja jednom čovjeku i njegovom dobu. Iza suhoparnih biografskih podataka kakve nalazimo u enciklopedijama krije se jedan zaista evropski život – i rijetko koji pisac je imao tako izvanredan život. Sam Andrić je pretpostavio da se o trajnoj vrijednosti književnog djela može suditi najranije pedeset godina nakon smrti autora i njegovo sopstveno djelo položilo je ovaj prvi ispit vremena.

Knjiga "U požaru svjetova" može se naći u prodaji u Buybookovim knjižarama, a uskoro i u knjižarskoj mreži širom BiH, kao i putem Buybookovog web shopa www.buybook.ba po cijeni od 32,00 KM.

Razgovor s autorom vodit će Dragoslav Dedović, a u večeri promocije knjiga će biti dostupna po promotivnoj cijeni.

Promovirana knjiga "U požaru svjetova" Michaela Martensa

Buybook na Interliberu 2019.

Promocija knjige "Kraljevi i kraljice Bosne" Emira Durmiševića

Promocija nove knjige Aleksandra Hemona: "Moji roditelji: Uvod"

Orhan Pamuk u Sarajevu!

Arhiva novosti