0
proizvoda u Vašoj korpi

"Lažljivi život odraslih" Elene Ferrante u pretplati

 

Ljubitelji Elene Ferrante koji s nestrpljenjem čekaju njen najnoviji roman "Lažljivi život odraslih", knjigu od 28. do 31. augusta mogu naručiti u pretprodaji! Sve oni koji u tom periodu izvrše narudžbu čekaju prigodni pokloni u znaku ove književne senzacije.

 

Podsjećamo da će se knjiga 1. septembra naći na policama svih svjetskih knjižara. Elena Ferrante jedna je od najčitanijih i vrlo omiljenih spisateljica diljem svijeta, a časopis TIME ju je proglasio jednom od najuticajnijih osoba u 2016. godini i često se pominje kao buduća dobitnica Nobelove nagrade. Ovim novim romanom o prelazu iz djetinjstva preko adolescencije do zrelog doba, Ferrante još jednom dokazuje da zaslužuje sva priznanja koja je dobila. U Lažljivom životu odraslih, čitaoci će otkriti još jednu napetu, vrlo zaraznu i potpuno nezaboravnu napuljsku priču.

 

Giovannino lijepo lice se mijenja, proružnjuje se, ili barem tako misli njen otac. Kaže da Giovanna svakim danom sve više liči na svoju tetku Vittoriju. Ali, je li moguće da je tako? Da li se ona zaista mijenja? Pretvara li se u tetku Vittoriju, ženu koju jedva i da poznaje, ali koju njeni otac i majka očito preziru? Mora da negdje postoji ogledalo u kojem ona sebe može vidjeti kakva zaista jeste.

Giovanna je u potrazi za svojim odrazom u dva srodna grada koji zaziru jedan od drugog i međusobno se mrze: Napulja na brežuljcima, koji prisvaja masku profinjenosti, i Napulja u nizini, koji je mjesto ekscesa i vulgarnosti. Kreće se od jednog do drugog u potrazi za istinom, ali čini se da joj nijedan od ta dva grada ne nudi ni odgovore ni mogućnost bijega.

 

Lažljivi život odraslih na briljantan način istražuje vrtlog odrastanja.”

Le Figaro

 

“Bolno, moćno, mračno, i brutalno – uglavnom zbog likova koji okružuju Giovannu, junakinju. Zato što ona posjeduje barem jednu sjajnu kvalitetu: nije u stanju lagati sebe.“

L’Osservatore Romano

 

“Ferrante je uspjela u naizgled nemogućem poduhvatu da one koji su proveli mnoge besane noći uhvaćeni u mrežu zamršenih života Lile i Lenù natjera da u potpunosti zaborave te dvije djevojke... Od prvih redaka novog romana, postoji samo Giovanna.”

 Libero

 

Izdavačka kuća Buybook objavila je i Napuljsku tetralogiju koja sadrži romane “Genijalna prijateljica”, “Priča o novom prezimenu”, “Priča o onima koji bježe i onima koji ostaju” i “Priča o izgubljenoj djevojčici” prema kojoj su do sada snimljene dvije sezone serije.  

 

Pročitajte nekoliko prvih stranica

Lazljivi zivot odraslih.pdf
 

"Greta" Faruka Šehića uskoro u prodaji

"Iza šutnje su planine" Adnana Repeše uskoro u prodaji

"Me'med, crvena bandana i pahuljica" Semezdina Mehmedinovića uskoro u prodaji

"Neko drugi" Envera Kazaza uskoro u prodaji

"Sve ono što u džepove nije moglo stati" Adnana Žetice uskoro u prodaji

Arhiva novosti