0
proizvoda u Vašoj korpi

"Seks i laži" Lejle Slimani uskoro u prodaji

 

Lejla Slimani (1981, Rabat) prva je Marokanka koja je osvojila najprestižniju francusku književnu nagradu Prix Goncourt, i to romanom prevedenim na trideset jezika – Uspavaj me. Novinarka i zagovornica ženskih i ljudskih prava, lična je predstavnica francuskog predsjednika Emmanuela Macrona za promociju francuskog jezika i kulture. Do sada je objavila tri romana U vrtu ljudožderaUspavaj me i Zemlja drugih – prvi dio planirane autobiografske trilogije, te nekoliko knjiga eseja, od kojih Seks i laži: Seksualni život u Maroku sadrži ispovijesti mnogih žena s kojima je razgovarala dok je bila na književnoj turneji po Maroku. Lejla Slimani živi i radi u Parizu.

 

Dok je u rodnom Maroku predstavljala svoj roman U vrtu ljudoždera, o ženi ovisnoj o seksu, Slimani se susrela s mnogim ženama koje su joj povjerile najmračnije tajne svog seksualnog života. I dok su u Maroku preljuba, abortus, homoseksualnost, prostitucija i vanbračni seks zakonom kažnjivi, pred žene su postavljena dva izbora: da budu supruge ili djevice. Knjiga eseja Seks i laži suštinsko je suočavanje s demonima Maroka i živahan apel za univerzalnom slobodom da se postoji, voli i žudi.

 

„Zbirka potresnih svjedočanstava o položaju žena u Maroku… Lejla Slimani čitateljima otkriva jednu od tajni ženske emancipacije: pristup znanju i moć da ga podijele s drugim ženama. Seks i laži je jako važna knjiga.“

RTL France

 

„Slimani je prikupila ispovijesti Marokanki svih dobnih skupina i generacija ugušenih teretom tabua i mizoginije, kako bi napisala Seks i laži. Šokantne riječi ovih hrabrih žena dugo odjekuju nakon čitanja ove upečatljive knjige."

ELLE France"Sarajevski fragmenti" Darije Žilić u prodaji

Bookerom nagrađena "Nelagoda večeri" Marieke Lucas Rijneveld u prodaji

Buybook u 2020. godini

Lijepo ilustrirana "Mašina za pričanje priča" dostupna za online čitanje

Najtraženijii naslovi u Buybookovoj Noći knjige

Arhiva novosti