0
proizvoda u Vašoj korpi

Lijepo ilustrirana "Mašina za pričanje priča" dostupna za online čitanje


Dragi mali i veliki čitatelji knjiga koje žive u Buybookovim knjižarama i u vašim domovima,

 

Da li ste se ikada zapitali kako nastaju priče? 

A da li vjerujete da pored mašina za proizvodnju tjestenine, mašina za proizvodnju igračaka, mašina za proizvodnju romobila i misterioznih letećih mašina, postoji i prava pravcata mašina koja proizvodi priče?

 

Još ste sumnjičavi?

To je u redu. Pa i ne trebate baš odmah povjerovati svemu što čujete. Najbolje je da to sami provjerite i pročitate ovu čudesnu priču, koju vam, uz najbolje želje za praznike, poklanjaju Buybook i kreativni tim koji je pripremio priču o ovoj neobičnoj mašini.

 

S radošću s vama dijelimo vijest da je Buybook udomio našu priču i na taj način ljubazno pomogao u našoj pomalo šašavoj avanturi da bez ijednog novčića stvorimo cijelo jedno bogatstvo, koje je stalo u ovu prekrasnu priču, koju vam poklanjamo u besplatnom elektronskom formatu. Kliknite ovdje i otkrijte magiju.

 

Pred vama se nalazi priča “Mašina za pričanje priča“, koju vam poklanjaju: pisac, pjesnik i muzičar Xelís de Toro, koji piše na galicijskom jeziku i živi u Ujedinjenom Kraljevstvu, Melina Sadiković, koja je prevela priču s engleskog jezika i obogatila je s par ilustracija i Amela Harba-Bašović, koja je vrlo maštovito objedinila i priču i ilustracije, kako biste vi dragi čitatelji mogli uživati u čitanju i u čudesnoj šetnji kroz londonsku pijacu Walthamstow.

 

Oh da, skoro smo zaboravili da vas još nešto pitamo prije nego vam svima poželimo sretan put u London. Da li ste znali da originalni naslov ove priče, koji na galicijskom glasi “A máquina contacontos“, zvuči vrlo slično i na španjolskom ― „La máqina de cuentacuentos?“, a na engleskom jeziku glasi “The Storytelling Machine“?  Sigurni smo da ste i vi uspjeli prepoznati riječ “mašina” u svim različitim prevodima naslova naše priče.

 

Odlično, sada kada smo naučili kako se izgovara puno ime ove neobične mašine čak na  četiri jezika, vrijeme je da krenemo na pijacu Walthamstow u sjevernom dijelu Londona, gdje ćemo se pridružiti radoznalom i vrijednom dječaku Samuelu u njegovoj uzbudljivoj avanturi. Obećavamo vam da ćete naučiti mnoge zanimljive stvari, kao naprimjer šta sve možete pronaći i koga sve možete upoznati na pijaci Walthamstow, zatim nazive poznatih i manje poznatih  riba i morskih životinja na latinskom jeziku ili kako se na različitim jezicima kažu zebra, pješački prijelaz ili prelaz, kako vam drago. Ali ono što je najuzbudljivije u ovoj avanturi je to da će nam dječak Samuel pomoći da razriješimo veliki misterij – otkrit će nam kako nastaju sve te nevjerovatne priče, koje svake subote na ovoj londonskoj pijaci proizvodi mašina za pričanje priča.

 

Nadam se da ćete i vi uživati u čitanju kao što smo i mi uživali u pisanju, prevođenju, ilustriranju  i kreiranju maštovitog prikaza ove neobične priče.

 

Uživajte u čitanju i

 

Sretan put!  Boa viaxe! Ten un viaje seguro! Have a safe journey!


    

"Sarajevski fragmenti" Darije Žilić u prodaji

Bookerom nagrađena "Nelagoda večeri" Marieke Lucas Rijneveld u prodaji

Buybook u 2020. godini

Najtraženijii naslovi u Buybookovoj Noći knjige

Noć knjige u Buybooku

Arhiva novosti