0
proizvoda u Vašoj korpi

"Klara i Sunce" Kazua Ishigura uskoro u prodaji


Kazuo Ishiguro (1954, Nagasaki) britanski je romanopisac, scenarista i pisac kratkih priča. Autor je nekoliko romana od kojih su najpoznatiji Ostaci dana, za koji je 1989. osvojio nagradu Booker, Kad smo bili siročad, te Ne daj mi nikada da odem, koji je 2005. magazin Time proglasio jednim od sto najboljih romana na engleskom jeziku od osnivanja magazina 1923. godine. Ishiguro je dobitnik Nobelove nagrade za književnost 2017.


Klara i Sunce je priča o Klari, umjetnoj prijateljici  – UP, s iznimnim zapažanjem, koja sa svog mjesta u prodavnici pažljivo posmatra ponašanje onih koji uđu da razgledaju, kao i onih koji prolaze ulicom ispred izloga. Svakodnevno se nada da će se pojaviti kupac koji će izabrati baš nju, ali kad se pojavi mogućnost da se njena situacija zauvijek promijeni, Klara je upozorena da ne vjeruje previše u obećanja ljudi.

 

„Distopijska bajka o naivnom robotu koji postavlja bitna egzistencijalna pitanja.“

The Financial Times

 

„Ovo je roman za ljubitelje Ne daj mi nikada da odem, s kojim dijeli DNK emocionalne otvorenosti, sposobnosti da se prepustimo i vidimo sebe izvana, i vizije čovječanstva koja je – iako ne baš optimistična – nježna, dirljiva i istinita.“

The Times

 

„Nježna, uznemirujuća priča, prožeta tugom i i nadom.“

The Washington Post 

Zerina Kulović o romanu "Impuls" Ashley Audrain

"Harry Potter i kobne moći" J. K. Rowling uskoro u prodaji

Đorđe Krajišnik o romanu "Drugi zakon termodinamike" Drage Glamuzine

Zerina Kulović o romanu "Konak suza" Şebnem İşigüzel

Ivana Golijanin o romanu "Tužna felisidada" Vuka Rodića

Arhiva novosti