0
proizvoda u Vašoj korpi

"Slatka tuga" Davida Nichollsa uskoro u prodaji


David Nicholls (1966) diplomirao je književnost i dramaturgiju, a neko vrijeme bavio se glumom. Autor je romana prodatih u milionima primjeraka i objavljenih na više od četrdeset jezika. Za svoj književni rad dobio je nekoliko prestižnih nagrada, a prema njegovom najpoznatijem romanu Jedan dan snimljen je istoimeni film. Slatka tuga njegov je posljednji roman.

 

Jedno ljeto promijenit će sve...

Charlie Lewis je ona osoba sa školske fotografije koju će desetljećima kasnije rijetki prepoznati. Posljednja godina srednje škole obilježena mu je odlaskom majke i sestre, životom s ocem koji prolazi kroz ozbiljnu krizu i lošim rezultatima na završnim ispitima koji bi mu trebali odrediti budućnost – budućnost o kojoj gotovo da i ne razmišlja. U njegov život ulijeće Fran Fisher, a kako bi se približio djevojci prema kojoj gaji simpatije, postaje član neobične skupine koja dane provodi citirajući Shakespearea i pripremajući predstavu Romeo i Julija.

 

Slatka tuga zabavna je, ali i na trenutke potresna priča o odrastanju i sazrijevanju, prvoj ljubavi, porodici i prijateljstvu, a glavni lik Charlie Lewis jedan je od onih književnih likova koji se pamte dugo nakon čitanja.

 

"Saosjećajan i inteligentan prikaz bola i usamljenosti jednog tinejdžera, čuda koje nazivamoprva ljubav i moći Shakespeareovog jezika."

Spectator

 

„Svega nekoliko pisaca može čitaoca pogoditi u srce onako kako to radi David Nicholls... Šarmantan i lijep roman koji budi sjećanja.“

The Star Tribune

 

“Nostalgija devedesetih u pozadini je priče koja je toliko autentična kao da je riječ o memoarima.“

iPaper


U prodaji "Domovinske elegije" Ayada Akhtara

Bookstan on Air / Hana Vranac o romanu "Projekat Lazarus"

"Tuđa krv" Simone de Beauvoir uskoro u prodaji

Bookstan on Air / Intervju Lamije Milišić s Farukom Šehićem

Bookstan on Air / Podcast Književnost i medijsko predstavljanje

Arhiva novosti