0
proizvoda u Vašoj korpi

O nama

Knjižarsko-izdavačku kuću Buybook osnovali su 26. 12. 1996. godine u Sarajevu književnici Goran Samardžić i Damir Uzunović. Buybook je jedna od najvažnijih izdavačkih kuća i knjižara u Bosni i Hercegovini, s oko 50 objavljenih naslova godišnje. Također, Buybook je i visoko cijenjen u regionu kao veoma prepoznatljiv i jedinstven knjižarsko-izdavački brend i do sada je objavio preko 400 naslova, kako domaćih autora, tako i svjetskih.

 

Buybook pokušava i uspijeva uspostaviti kakav takav red na haotičnom bosanskohercegovačkom tržištu knjiga na kojem su se u posljednje vrijeme počele prepoznavati, tražiti i kupovati knjige domaćih izdavača. Redakcija izdavačke kuće Buybook, koju čine tri urednice, nekoliko lektora, DTP-ovaca i dizajnera, zadužena je za rad na Buybookovim naslovima i promovisanju pisane riječi i kulture. Izdavačka djelatnost odlikuje se visokim stupnjem profesionalnog pristupa svim segmentima rada na Buybookovim naslovima: preko pažljivog odabira naslova, komuniciranja s agencijama, do direktnog rada s autorima, zatim angažovanja najboljih književnih prevodilaca, preko zanimljivog dizajna, dobrog preloma i kvalitetne štampe.

 

U knjižari Buybook u Radićevoj ulici u centru Sarajeva, smiještena je redakcija i direkcija izdavačke kuće, a posjetioci i kupci imaju priliku da koriste i posebnu prostoriju koja funkcioniše kao Klub knjige gdje mogu uživati u čitanju knjiga uz kafu, čaj i sokove. U taj klub svakodnevno svraća značajan broj kulturnjaka i književnika iz BiH, svih generacija.

 

Od 2016 godine izdavačka kuća Buybook organizator je međunarodnog festivala književnosti poznatog pod imenom BOOKSTAN.